TUTORIAL: Icon Comel di Tab.

Okey... Sebenarnya Ain tak tahu nak namakan tuto ini apa but Ain tunjuk contoh apa itu icon comel di tab. Atau sesetengah panggil tuto ni ialah favicon.


Hah... itu contoh nya di atas itu. Ok dah faham? Hahaha, nak buat macam tu jugak? Ok mari ikut step ini.

First pergi ke Dashboard >> Template / Design >> Edit HTML *tick expand widget

Then cari kod ini: (Ctrl +F)
<b:skin><![CDATA[/*

Dah jumpe? Ok sekrang copy code di bawah ini dan paste kan kat atas kod yang diberi tadi. Seperti contoh di bawah ini ok.
<link href='URL ICON' rel='shortcut icon' type='image/gif'/>


Preview dulu baru save... Dah jadi. Letak lah icon apa yang anda nak. Anda nak icon yang comel? Ambil di bawah ini ok. Just right click itu icon and copy url image then paste. Siap.


 


Credit to this blogger.

Nak lagi??? Tekan TUTORIAL ok!

6 comments:

  1. Huhhuhhu..Saya dah buat and ikut tuto akk.Wat lagi tuto best2 erk.
    p/s:Saya wat jadik!

    ReplyDelete
  2. aaaaa ~sy tidak phm bab right click itu icon n copy paste url image ~~cmana nk copy icon tuuu ,xpndai :'(

    ReplyDelete

Ce komen ce komen :)