First time berkayak jumpa obor obor.

Hellooo... Ok Ain nak cerita pasal kayak. Cerita ni berlaku 7 Julai 2012 hari Sabtu yang lepas. Dah lama da cuma tak sempat nak tulis. Aktiviti berkayak ni anjuran Kelab Relex. Ain dulu pernah la berkayak tapi just saje saje je. Kteorang bertolak macam pukul 8 lebih. Alaaa dekat je dengan kampus. Bukan jalan kaki tapi naik bas UiTM, uuuuu~ Hahaha. Tempatnya boleh tahan la. Sampai sana makan roti dulu then exercise then baru kayak! Dibahagikan 2 kumpulan. Ain group pertama so kteorang pergi berkayak dulu. Ain naik kayak dengan Siti.

Excited nak pergi ni, hahaha.


Ain and Ainul.

Ni tengah tunjuk cara nak menyelamatkan diri ketika berkayak. Eh yeke? Hahaha.



Ainul and Nadia.

Cehhh mula mula naik tu rasa best... je. Yela jakun kan naik kayak dekat laut yang besar. Eh laut ke tasik? Hahaha. Paddle pon lajuuuu je. Padahal kteorang asyik last je, hahaha. Korang ingat tak jauh ke? JAUH GILA KOTTT! Nak pergi tu tak terasa la kepenatan dan kepayahan nak paddle tu. Time balikkk... ish ish ish... Hanya Allah saja yang tahu betapa susahnya aku dan Siti paddle untuk balik ke tempat asal. Ecehhh ayat, haha! 

Penat wehhh... Rasa nak naik je bot bot yang terbiar kat tepi tu. Cepat sikit balik. Maybe lawan arus kot sebab tu payah sikit. Asal nak ke depan, mesti kayak tu ke belakang. Siot gila! Dah la langgar tembok kat tepi, lagi lah menakutkan! Bila mintak pertolongan, semua buat tak peduli. Tak apa lah, forever alone kan~ Hahaha. Lepas dah sampai, bersihkan diri semua and tunggu group satu lagi pulang dari berkayak. Saya tak tukar baju sebab baju saya tak basah. Orang pro kan berkayak tanpa basah basah ni, hahahaha!






Ok its time to go home. Not my home but our home, UiTM di hatiku~ Hahaha.

Mira, Ain and Siti.




Tajuk tulis pasal obor obor tapi Ain tak cerita pun? Ok macam ni, pelik oh kat laut / tasik tu ada obor obor. Apa yang pelik? Yela... first time kot jumpa binatang tu! Tengah syok syok paddle, kanan kiri kanan kiri tetibe jumpa obor obor. Kecik je... Nasib baik tak kena gigit. Kalau tidak habis la~ Hmmm best memang best tapi penat gilaaaaaa. Hari keesokkannya bila bangun, perghhh bahu kuuuu... Sakit sakit. Dah la lepas balik daripada berkayak kena pergi Dewan Utama sebab ada pertandingan. Adoyyy saya sangat busy disini. Walaubagaimanapun, hahahaha BEST LAH! Tapi dah tak nak pergi dah, hahaha.

P/S: Semua gambar ini kepunyaan saya! Hahahaha. Ok, sekian~

11 comments:

  1. wahhhh.. bestnye dia dapat berkayak~ ^^

    ReplyDelete
  2. Aien pown pernah berkayak masa pergi kem ..Best tapi mula-mula agak susah ..Penat nak kayuh

    ReplyDelete
  3. akak msuk kokurikulum kyak masa diploma dlu..mmg brat nk kayuh tp best kn;)

    ReplyDelete
  4. http://hunyieda.blogspot.com/2012/06/awesome-giveaway-by-us.html mari join sini dear..banyak hadiah menarik..

    ReplyDelete
  5. mesti gatal kalau ada obor2..hehe

    ReplyDelete

Ce komen ce komen :)