TUTORIAL: Letak Cursor dalam Blog.


Ok kali ni Ain nak ajar anda macam mana nak letak cursor dalam blog. Apa itu cursor? Cursor adalah pointer. Tak tahu buka kamus dewan muka surat 345 bab 7.

Mula mula pergi Dashborad >> Layout / Design >> Add a Gadjet >> HTML/JavaScript.

Then copy kod di bawah ini dan paste:
<style type="text/css">body, a, a:hover {cursor: url(URL CURSOR), progress;}</style>

BIRU: Masukkan URL CURSOR yang anda nak.

So Ain nak bagi freebies cursor untuk anda. Nahhh.


http://ani.cursors-4u.net/nature/nat-11/nat1034.gif


http://ani.cursors-4u.net/nature/nat-11/nat1029.gif


http://ani.cursors-4u.net/nature/nat-11/nat1028.gif


http://ani.cursors-4u.net/nature/nat-11/nat1031.gif


http://ani.cursors-4u.net/nature/nat-11/nat1030.gif

Kalau dah jadi, sila komen ok. And kalau dah ambil juga, sila komen. Wajib! Thanks! 

Nak lagi??? Tekan TUTORIAL ok!

45 comments:

  1. wah tq ..hepy nye sbb sy wat menjadi ..slalu buat xjadi ,hehe thanks :)

    ReplyDelete
  2. saya amik satu yg warna purple.btw dh jadi tutor awk

    ReplyDelete
  3. Salam.
    Wah cantiklah blog Ain.
    Nak cubalah letak cursor comel kat blog. aka tak pandai sangat nie.
    Jemputlah ke blog akak. Hobi yang begitu menarik. Syiling error dan rare.

    ReplyDelete
  4. hom..sangat cute..n dah try..comel :)

    ReplyDelete
  5. thanks for the tutorial.
    nice brlog :)

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum kak,,sy nak ambil beberapa cursor akak boleh tak?? btw blog akak cute sangat...

    ReplyDelete
  7. saya ambil warna biru tu ya , i'm newbie .. tutor akak mjadi .. thanks a lot :)

    ReplyDelete
  8. kak punya ku kok gak bisa terus yaa ?

    ReplyDelete
  9. Thankyou kak for the tutorial ! jangan lupa singgah blog saya ya ?

    ReplyDelete

Ce komen ce komen :)