Last Day of Fifth Semester.

Assalamualaikum~ Yeayyy at last, I finish my degree! Wohoo~ Hahaha ok sebenarnya tak, tipu je, emm. Tinggal internship saja lagi then baru lah betul betul habis. Cepat kan? Rasanya macam baru je masuk time tahun 2015, bulan 9 kot (lupa). Dulu diploma 3 tahun tapi degree 2 tahun setengah. Ini pun sebenarnya tak sampai lagi 2 tahun. Almost.

Alhamdulillah, semua baik baik sahaja. Takde gaduh gaduh ke apa, fuhhh. Ingat lagi time mula mula dapat course Finance. Excited tapi dalam masa yang sama takut susah. Hahaha ok memang susah. Menyesal jugak lah ambil Finance tapi bila dah masuk semester akhir, dah redho hahaha maybe sebab dah start banyak subject calculation kot. Sebab Ain minat calculation, theory memang out lah. But don't worry, kalau anda minat so anda boleh buat!

Last paper on 19 January 2017. Time tu paper Strategic Management. Memang masing masing tak sabar nak habis cepat. Tak tahu lah kenapa semester akhir ni semua final paper macam susah susah. Haiyaaa~ Harap semua lulus and lepas lah. Aamiin...

Ok dah stop bebel, jom tengok gambar on last day paper. Hew hew hew~

Time ni before masuk dewan exam. Btw, thank you so much Anym (kanan sekali) sebab selalu tumpangkan Ain dengan kawan kawan Ain ke kelas dari sem 4 and 5. Tqvm!

Fyi, Ain masuk degree start dari semester 3. Haa kteorang lompat sebab time diploma dulu kan dari UiTM and masing masing dari course Business Management, Banking and Investment. So terus lompat lah ke semester 3, huhuhu tu yang lajuuu.

Okay yang ni time habis paper. Semua turun bawah and berkumpul untuk tangkap gambar bersama.

With Amar.

With Bid a.k.a Rabiatul.

With Mya, Bella, Nadhra, Alya, Ejat and Fea.




With Teha and Ainur. Diorang yang Ain rapat sebab dah kenal time diploma lagi. Thank you so much sebab selalu ajar semua, and also protect aku/taknak bagi nampak from orang yang aku tak suka (thanks sebab alert) and thank you also for the positive things you guys did to me, really appreciate it! Nanti rinduuu nak rasa masakan Teha, sobs.

Yang ni housemates Ain dari sem 4 and 5. Almost setahun duduk rumah sewa dengan diorang. Thank you guys for everything! Rindu dah, huhu. Dari kanan: Ainur, Teha, okay saya, Bid, Liza and Iya.




Semua salam salam and peluk peluk.

Nak kata sedih tu, sedih lah tapi takdelah sampai menangis, haha. Rasa kejap je masa berlalu. Dah nak masuk internship, and then alam pekerjaan. Cepat sangat! Anyway, best lah kawan kawan dalam kelas BM242 L ni. Ada yang sporting gila, havoc, masuk air, baik baik, and semua lah! Semua orang Ain boleh go on, hahaha party bebas (tak memilih kawan) lah katakan luls. Tapi I think its normal lah kalau rasa ada yang berpuak puak/bergroup group tu. Even mak Ain pun cakap, "kat tempat kerja lagi kuat/teruk puaknya" hmmm but for me, I kawan je dengan semua and I tak kesah pun nak berkawan dengan sesiapa. Janji jangan cari pasal or buat orang tak suka dengan kita. Betul tak?

Ingat lagi macam mana first time jumpa dengan semua orang, hahaha sumpah awkward and pendiam gila. Sampai ada orang rasa yang Ain ni sombong, haha. Agak agak nak imbas balik tak time mula berkawan? Huhuhu itu next post lah. Nantikan... 

Last but not least, of course ambil gambar satu kelas. Total ada 29 orang. Inilah wajah wajah yang bakal dirindui dengan suara bising mereka, hahaha. 

Yang depan tu dia nak buat bentuk love tapi love dia tak menjadi, hmmm.



Hahaha tengok gambar kat atas tu pun dah tahu bising dia macam mana kan. I admit lah kadang kadang annoying jugak dengan perangai masing masing tapiiii yang bagusnya kan, lecturer kalau nak marah kteorang mesti tak jadi. Hahahaha bagus tau diorang ni sebab pandai ambil hati and buat lawak hambar diorang. Sampai lecturer nak marah pun boleh tersenyum lebar, hahaha.

But what a awesomeee classmates I ever had! Thank you guys! Semoga berjaya dunia akhirat and kahwin nanti jangan lupa jemput yaa! Kita tabur tabur~ Hahahaha!

BM 242 L (Bachelor in Finance).

P/S: Minta maaf kalau Ain ada salah silap. And you guys will be missed. Sekian~

10 comments:

  1. selamat bercuti... :D hahaha


    p/s : hi... sy dtg blogwalking dan sy dh follow blog comel awk ni.. hope awk sudila juga follow blog baru sy ye.. :D ty..
    banyak info menarik yang saya kongsikan di www.1001petua.com .. InsyaAllah, awk pasti tak kan menyesal.. :D

    ReplyDelete
  2. hi, saya singgah sini follow awak :)

    ReplyDelete
  3. Hi ain, kos bm242 ni banyak presentation ke? Group n individual?boleh explain tak ain? Tq,hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Mimi. Oh dia depends pada subjek tu. Ada jugak presentation tapi tak sebanyak course Marketing hehe. Overall, okay sahaja :)

      Baca ni kalau nak tahu subjek apa ada kat course BM242 ni ---> http://ainpunyeceritalah.blogspot.my/2016/02/bachelor-of-business-administration.html

      Delete
    2. Tq ain reply, appreciate it... :)

      Delete
  4. sis kampus mana? saya dari UiTM Shah Alam tapi course lainlah, hehe, anyway salam perkenalan :D

    www.neezalife.com

    ReplyDelete
  5. good luck :) seronok kan bila masih study. hehe

    ReplyDelete

Ce komen ce komen :)