Kini tamat lah Semester 1! Yahuuu~

Assalamualaikum semua! Yeahhh akhirnya setelah beberapa bulan melalui alam Universiti ni, akhirnya tamat sudah Semester 1. Hahaha ala baru sem 1 je, belum sampai sem 6 lagi kan hehe. Pejam celik pejam celik, cepatnya habis. Rasanya tak sampai 6 bulan pun. Start masuk UiTM bulan Jun sampai lah habis, bulan Oktober. Cepat kan? Rasa sedih + rindu pun ada. Cehhh padahal jumpa lagi Semester 2 nanti, hahaha! Pelbagai kisah yang menarik berlaku sepanjang Semester 1 ni tapi nanti nanti la Ain cerita on the other post, hehe.

Ok now nak cerita pasal final exam yang baru sahaja tamat. Ain punya last paper 15 Oktober hari tu. Then Ain balik sini, 17 Oktober. How about my final exam? Ok ke? Hmmm ok la. Nak kata senang kacang, ada yang susah. Nak kata susah gila, tak ada la sampai jadi gila. Tapi secara kesuluruhannya, Ain rasa subjek yang paling Ain takut ialah MAT 112. Sumpah takut gila! Kalau boleh tak nak la repeat. Tahla, Ain rasa macam Ain tak buat dengan bersungguh sungguh. Dunno la kenapa sejak masuk U ni, Maths semakin lembab. Urghhh stress gila! Jujur la, MAT 112 lagi stress daripada jawab ADD MATHS sekolah menengah punya tu, hmmm. Hopefully, tak ada subjek yang kene repeat la. Kalau repeat, malu woiii! Nanti orang ingat asal kita bodoh sangat ni. Hopefully tak, amin~ Hidup ini makin lama makin susah. Kalau SPM tu ada banyak masa nak belajar. Kalau dah masuk Universiti ni, masa semakin terhad. Subjek pon semakin susah. Btw Ain kos Pengurusan Perniagaan kat UiTM Kuala Terengganu.

15 OKTOBER 2012


YAHOO! MERDEKA! Habis je paper MAT 112, terus booking kereta sewa nak keluar! Hahaha! Tapi masalahnya, nak keluar pergi mana? Mana ada shopping complex macam Pavillion semua hahaha. As usual la, pergi Giant, Mydin dan Pantai Batu Burok kah kah kah!

In the car. Keluar dari pukul 6 petang sampai 10 malam.

 At Pantai Batu Burok.

Lepas pergi Pantai Batu Burok, pergi ke Giant and Mydin. Saje jalan jalan haha. Then pergi tempat bowling kat Astaka. Scary gila oh, dah la kecik tapi best ah! Hahaha saya juara for the first time! LOL!

 Farah with bowling ball.

Inilah final score nya. Well~ Ain lah juaranya! Hik hik hik!

 Masturah and Ain.

 Ika and Farah.

Then pergi station bas sebab nak tengok kawan kawan yang balik. Nak ucap selamat tinggal la, cehhh haha. Lepas dah ucap tu, pergi makan malam pulak. Hahaha memang sampai malam kteorang keluar tapi tempat sama je. Boringgg hihihi.

Ika and Tasha.

16 OKTOBER 2012

On the next day, ramai yang dah nak balik ke rumah masing masing. Sob sob, sedih kot!!! Kolej pun dah semakin krikk krikk~ So jom start kemas mengemas! Time pagi Ain pergi Bank with Siti. Settle kan kad ATM yang mcm pffftttt ni hahaha. Malam pulak kemas mengemas. Thanks to Ayah and Ibu Arna kerana tolong kami kemas. Kami hargai sangat sangat! Thank you Uncle and Auntie!

Katil saya tingkat atas tapi tak pernah tidur haha. Panas mehhh so tidur kat bawah jela beralaskan comforter, hihihi. Tak sakit la, dah biasa kan. Kalau kat rumah baru tidur atas katil, haha.

Packing dalam kotak untuk letak dalam stor kat kolej.

Ahhh abaikan jenama kotak tu, haha. Dalam ini, ada semua harta karun saya muahahaha!

Meja Ain yang tepi katil tu. Maaf sepah, nak kemas kan. Hanger berterabur tu Ain punya keje la tu haha!

Tadaa~ Clean tak? Bersih kan? Ok daripada sebelum ni.

Ini dia papan kenyataan Ain, haha! SEBELUM.

Tadaa~ Licin sudaaa~ SELEPAS.

Then time malam pulak hantar kawan kawan balik. Hantar mereka depan kolej je. Tolong angkut beg diorang masuk kereta, hihi. Hmmm sedihnyaaa hahaha!

Tasha and Ain.

Bye bye anda semua! Jumpa next sem!

Ada yang balik naik kereta dengan ibu ayah, ada yang naik bas, dan ada yang naik kapal terbang. Ain naik kapal terbang, haha ala sekali sekala kan. Cehhh padahal dah 3 kali kot naik!!! Next sem kena kawal nafsu nak naik kapal terbang. Naik pun sekali je setiap semester. Boleh ke? HAHAHA!



Tu gambar time naik bas, cuti raya hari tu. Naik bas memang best kaalu ada kawan tp selalunya Ain naik sorang sorang hahaha. Takpe la, dah biasa forever alone ni. Asalkan sampai rumah!  Dari Kuala Terengganu ke Kuala Lumpur mengambil masa 7 8 jam macam tu. Tengok la driver bawak macam mana. Kalau naik kapal terbang, 45 minit jerrr hehehe.

17 OKTOBER 2012

Its time for me to go back! Bye Kerawang! Bye kawan kawan! And bye Kuala Terengganu! Kuala Lumpur, here I comeee! Yahuuu!

Ini yang saya bawak naik kapal terbang. Sekali dengan bantal kauuu! Hahaha! Memang orang pandang pelik tapi ada aku kesah? LOL!

With my beloved Quaker the turtle. Hahaha nama tu Arna yang bagi sebab time tu dia tengah makan biskut quaker oat! Hahaha!

At Airport Kuala Terengganu. Lama weh tunggu flight. Patutnya pukul 12.35 tengahari tapi delay kepada pukul 1.30 petang! Ishhh!

Dah biasa travel sorang sorang ni. Kena la berdikari kan. Kalau tak tahu, tanya la orang. Ok lah, nampaknya itu saja cerita saya. Nanti Ain akan post pasal perkara yang berlaku sepanjang Semester 1 ni. Hihihi excited kot nak cerita! Ada kenangan manis and ada kenangan pahit tapi setakat ni semua ok ok saja. So thanks for reading and Assalamualaikum~ Goodbyesss~

Btw, sila LIKE fan page Ain di bawah ni, haha. Nantikan cerita yang lain ok. Thank you~

26 comments:

  1. Pengalaman di universiti memang best, kalau ikutkan mana boleh ulang balik memori di universiti walaupun kita sambung Master..beza sebab master tak seramai masuk degree, so penuhi lah peluang yg ada selain study smart + hard..kena bersantai, bersukan, berpersatuan..semua itu kenangan terindah, bukan untuk diulangi lagi..yg penting pastikan berjaya dlm akademik..bukan senang pula untuk berjaya di luar sana..kemahiran lain kena ada..

    ReplyDelete
  2. kita pon baru habis final! :)

    salam kenal2. zera follow awak, preety! :)

    ReplyDelete
  3. memang macam ni la kalau dah abes final exam.. nak pulak sem tu dah nak abes.. memang mcm2 aktiviti suka ria la dgn kawan2.. hehe [link blog saya]

    ReplyDelete
  4. takot plak ase nak hadapi zaman uni , dengan ayat math112 lebeyh susah dari addmath -.-

    ReplyDelete
  5. @hananhadilaHahaha eh tak ada la susah. Maybe sesetengah orang je kot yang rasa mcm tu :)

    ReplyDelete
  6. selamat bercuti sem ;)

    mat112 senang la dear.. xsusah mane pun. t subject sem 2,3,4,5,6 lagi susah dri mat112 tu.. dulu sis dah amik masa part 1 ...

    ReplyDelete
  7. Wah! Bestnya tinggal dalam bilik ramai2 macam tu! >__< Farah lambat lagi kot nak tido ramai2 ngan kawan. Haha~

    ReplyDelete
  8. Jom Join ^_^

    http://nornishanisrina.blogspot.com/2012/10/segmen-colour-monster-by-nisha.html

    berharap sangat kamu Join ^_^ Senang je .. Cume kene colour gambar monster ^^

    ReplyDelete
  9. Best kan dapat sambung belajar. Mieya entah bila lah nak merasa.

    ReplyDelete
  10. @Mieya AtieraAla semua orang akan merasa suatu hari nanti :)

    ReplyDelete
  11. dh follow follow la balik http://linee-neenee.blogspot.com/2012/10/segmen-jom-up-follower-sampai-1000.html

    ReplyDelete

Ce komen ce komen :)