United Day of DIBSA.

Hai hai! Ok kali ini Ain nak cerita pasal sebuah event yang dianjurkan oleh DIBSA iaitu Diploma In Bussiness Studies Association. Ini untuk pelajar yang ambil kos BM jela. So kteorang ada buat United Day or Family Day pada hari Sabtu (9 Mac 2013), di Lagoon Kuala Ibai. Nama tempat dah macam Sunway Lagoon kat Selangor tu, hahaha. So bertolak pukul 8.30 pagi macam tu. Hmmm kata pukul 7.30 pagi dah kena ada tapi huhhh! Janji Melayu en. Yang pergi satu bas je. Ala sikit je orang yang pergi...


So bila sampai di destinasi, masing masing buat muka pelik sebab hari tu search kat Google pasal tempat tu, lawa semacam je tapi realitinya? Kah kah kah! Hahaha k k so sampai sana, warming up duluuu. Then baru start game iaitu Running Man! Wehuuu~



Sebelum nak main, agihkan kumpulan. Semuanya ada 3 kumpulan. Satu kumpulan ada 12 orang atau kurang. So nama kumpulan Ain ialah KUMPULAN YOLO!!! Hahahaha!!! Actually nama tu wujud dari tournament futsal hari tu haha. So let's the game begin! Haa jangan lupa letak nama kat belakang baju sebab nanti ada hunter yang nak tarik nama kita kat belakang so kena hati hati, huhuhu.

YOLO TEAM!!! 12 members.


Team A - Yolo.

Team C - Unknown.

Macam mana nak main game ni? Ok ada beberapa checkpoint yang kita kena selesaikan. Sambil sambil tengah leka bermain kat checkpoint, haa nanti ada hunter yang akan tarik nametag kita. Ala nama yang tampal kat belakang baju tu. Siapa tengok program Running Man, dia tahu la. Sumpah seram doh!

Geng saya.


Wehhh sumpah penat doh main lari lari sana sini! Aduyai~ Dahla si hunter tu pun kejar kteorang laju gila! Nasib baik Ain tak mati lagi. Kalau sekali nametag kita kena cabut, kena out dari game tu. And ada satu part ni, sumpah kelakar gila! Kat kertas tu ada clue yang tertulis, "cari abang handsome bertopi jerami". So kteorang pun cari la kehulu kehilir, tak jumpa jumpa. Last last, ada pakcik ni kat padang tengah tengok budak budak main bola. Dah la pakcik tu pun pakai topi jerami so kteorang pun macam, "wehhh tah tah pakcik tu". So apa lagi, serbu ah kat pakcik tu. Sumpah kelakar gila gila dohhh... Pakcik tu pun layan je kteorang. Siap ambil gambar lagi sebagai bahan bukti. Tengok tengok, salah orang wakakakakakakakakakakaka! Haishhh maluuuu!

With abang handsome bertopi jerami, LOL!

Penat wehhh... Dah la 4 orang dah mati sebab nametag kena cabut. Bagi yang tinggal tu, kena la cari password la, bunga la, apa la sampai dapat untuk menang. Sumpah weh seram gila bila kena kejar dengan hunter. Siapa pernah tengok Running Man tu, dia tahu la kan. Seram dohhh. Ain dengan kawan kawan Ain semua lari lintang pukang. Menyorok disebalik pokok la, masuk semak la, hahaha adoyyy kelakar gila ah!

Tengah bincang macam mana nak lepaskan diri daripada hunter.

Menyorok belakang pokok.

Dah penat + semput lari sana sini, akhirnyaaaaaaaa... Wehuuu~ Tamat juga! Yeahhh! Apa??? Siapa juara??? Hihihihi... Sat naa... Bagi Ain cerita dulu. Ok, bila semua team dah habis, rehat rehat dulu. Then baru makannn. Nom nom nom~ Dah la masing masing tengah lapar gila, memang makan banyak la kan. Siap ada kerang bakar lagi! Perghhh memang kteorang conquer la kan! Hihihi. Lepas habis makan, baru umumkan pemenang.

Muka penat semua.

Rehat duluuu.

Makan ice cream. Nom nom nom~

Beehun + ayam + sosej for lunch!

Panggang ayam hahaha. Sedap weh!

Nak tahu siapa menang? Hehehe jeng jeng jeng... Lets scroll down!

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

TEMPAT KETIGA

Team C - Unknown.

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

TEMPAT KEDUA


Team B - Masked Rider.

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Hahaha mesti dah tahu kan siapa juara? Hihihihihi.

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

TEMPAT PERTAMA

Team A - YOLO! 
Hahaha yang tak menang pun nak selit jugak, LOL!

Muka happy happy jer...

Hahaha memang tak sangka la boleh menang. Tahniah kepada geng geng Yolo kerana memberi kerjasama  sampai kita boleh menang, hahahaha! Dan best jugak lah dapat berkawan dengan mereka semua kan.

Our hamper! Yeahhh!

Balik kolej macam pukul 2 petang. Sampai kolej terus serang cafe! Haus gila dohhh... Btw, best jugak lah walaupun it is just simple game tapi penat bak hanggg! Masing masing punya muka semua dah terbakar. Muka Ain tak payah cakap la, erghhh! Tapi ok la, not bad. Walaupun tak ramai orang yang join, tapi fun la. So thats all for now. Thanks for reading! Sekian~

Proud to be the winner!

Follow my Instagram ---> ainzuhairi

8 comments:

  1. best nye dpt berkumpul2 camtu...pasti meriah kan...

    nota cinta: nanti rajin2 lah singgah blog js ye...dh msk dlm bloglist js dh....hihi

    ReplyDelete
  2. best nya ber xtxt reramai mcm ni, Tahniah kump YOLO

    ReplyDelete
  3. nice day :)
    Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
    pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
    Jadilah seperti yang kamu inginkan,
    karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
    dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
    yang ingin kamu lakukan

    http://www.nolimitadventure.com/

    ReplyDelete
  4. nice day:)
    saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
    yang saya kemarin..


    bagi-bagi motivasi yaa.. :)


    http://wisataoutboundmalang.com/

    ReplyDelete

Ce komen ce komen :)