TUTORIAL: Hover Header berpusing.

Anyone want strawberry milk shake?

Macam mana tu hover header berpusing? Bila anda sentuh header anda, ia akan berpusing. Cool kot! Cuba try!


First step - Go to Dashboard >> Template / Design >> Edit html *tick expand widget then click ctrl + F and search for this code :
#header {  

Second step - Dah jumpa? Then korang nampakkan code dia panjang, sampai kat simbol " { " korang paste kan code yang Ain nak bagi ni kat bawah simbol " { " ok.

#header:hover{
-webkit-transition-duration: 1s;
-moz-transform: rotate(360deg);
-webkit-transform: rotate(360deg);
}

Last step - Sudah? Preview dan save dulu jadi ke tak okey. Selamat mencuba!


P/S: Klau tak jumpa code di atas anda boleh search code di bawah ini. Step juga sama.
h1.title {
atau
#header h1 {

Nak lagi??? Tekan TUTORIAL ok!

3 comments:

Mizan said...

mcm mana hover header tu??sorry tny sbb memang x tahu pun.

Ain Zuhairi said...

@MizanIni untuk header. Yg atas tu. Dia boleh bergerak gerak.

Annellis Nurhayati said...

Xjadi laa :(

 

Designed By Izza sakura